Ένα βιβλίο με χιλιάδες φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και ένα πολυβραβευμένο μυθιστόρημα, από τα πλέον πολυσυζητημένα της τελευταίας δεκαετίας, «Η Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ που τιμήθηκε με Πούλιτζερ λογοτεχνίας το 2014, μόλις μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Tζον Κρόουλι.

«Η Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ
Η ταινία που έχει τον ίδιο, φυσικά τίτλο, περιλαμβάνει ένα πολύ δυνατό καστ,με την Nικόλ Κίντμαν να κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλευρό των Άνσελ Έλγκροτ και της Σάρα Πόλσον.
Αυτή είναι η ιστορία του Θίο Ντέκερ, ο οποίος μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας του έπειτα από βομβιστική έκρηξη στο Μητροπολητικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, αποκτά, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας, την Καρδερίνα του Δανού ζωγράφου Carel Pietersz, σε ένα στόρυ απώλειας, εγκατάλειψης και δύναμης, 
Ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα από του Pietersz που υπήρξε μαθητής του Rembrandt βρίσκεται στην πραγματικότητα στο μουσείο Mauritshuis της Χάγης με την Αμερικανίδα Nτόνα Ταρτ να χτίζει γύρω του μία μοναδική πλοκή σε αφήγηση πρώτου προσώπου.
Όταν το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2013 έλαβε αντικρουόμενες αντιδράσεις από τους αναγνώστες. Ωστόσο ο Stephen King, μαέστρος του σασπένς και του μυστηρίου ο ίδιος, το εκθείασε, ενώ η Michiko Kakutani των New York Times συνέκρισε την γραφή της Ταρτ με αυτή του Καρόλου Ντίκενς, σχολιάζοντας πως βλέπει μέσα της τα ίδια στοιχεία μεγαλείου και συγκλονιστικής αφήγησης.
Η ταινία «Η Καρδερίνα» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 19 Σεπτεμβρίου 2019.
Δείτε το τρέιλερ.